John van den Borst in het zonnetje gezet

Afgelopen zaterdag, na de beslissende wedstrijd in de Ereklasse, was er een gezellig Chinees buffet voor alle leden. Zo’n 26 mensen waren aanwezig en daar werd John van den Borst in het zonnetje gezet door voorzitter Tjeerd Harmsma.
John was onlangs 50 jaar lid van de KNDB en kreeg hiervoor een oorkonde uitgereikt. Daarna kreeg hij de loftrompet over zich heen voor al wat hij voor de club heeft gedaan. Ik som even wat op:

1) John zijn inzet als trainer van de jeugd.
In 1992 is John naar Culemborg gekomen om samen met Henk de jeugdopleiding vorm te geven. Dit vooral om de sterkere jeugd naar een hoger plan te helpen. Dit heeft John voor zo’n 20 jaar gedaan en het is niet overdreven om te stellen dat hij een van de meest succesvolle trainers van Nederland is geweest. Zo heeft dit de club wereldtitels voor Jeroen, Bas, Boudewijn en Pim opgeleverd, maar ook vele podiumplekken voor bijvoorbeeld Pieter. De jeugd van Culemborg heeft voor een periode van 1992-2012 vele toernooien gedomineerd en dat is een direct resultaat van John zijn inspanningen.

2) Speler van het eerste team sinds 1992 (met tussenpozen)
Sinds 1992 is John spelers van het eerste team (met enkele tussenpozen). In deze hoedanigheid heeft hij altijd een belangrijke rol gespeeld wat betreft de aansluiting van de talentvolle jeugd met de Culemborgse hoofdmacht. Indien Jeroen ooit terugkeert bestaat de helft van het huidige team uit door John opgeleide jongens!
John heeft tevens een cruciale rol gespeeld bij de eerste landstitel van ons eerste team.

3) Rol in technische commissie
De verbindende factor van trainer en speler in het eerste team is o.a. terug te zien in John zijn jarenlange rol als lid van de technische commissie. In deze rol heeft hij al jaren een adviserende rol over de teamsamenstellingen.

Naast bovenstaande is John een zeer gewaardeerd clublid bij iedereen binnen de club. Reden genoeg om John te benoemen tot Lid van Verdienste van Denk en Zet Culemborg. Hulde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.