Nicole de Vries sterkste bij NK dammen

In het Pinksterweekend was de Daltonschool in Culemborg het centrum van het Nederlandse jeugddammen. Twee nationale jeugddamkampioenschappen werden hier verspeeld.

Nicole de Vries uit Hoogeveen toonde zich met afstand de sterkste bij de pupillen meisjes. Nicole was vooraf de te kloppen dame en zij maakte deze favorieten rol meer dan waar. Met slechts één remise en verder acht overwinningen had zij liefst drie punten voorsprong op nummer twee Elisabeth Kramer uit Groningen. Twee punten daar weer achter eindigde de Wageningse Luise Gabbert als derde.

Nicole derde als een trein door Culemborg heen. Zij stond vanaf de 1e ronde bovenaan en alleen Elisabeth kon haar in de vierde ronde een punt afsnoepen. Elisabeth bleef ook ongeslagen maar speelde drie keer meer remise. Luise verloor drie keer en won er zes, goed voor het brons.

Culemborgse Lieke Vreugdenhil streed goed mee en eindigde uiteindelijk als negende van de eenentwintig deelneemsters. Lieke won er vier, verloor er drie en speelde twee keer remise. In de slotronde legde ze Elisabeth op de pijnbank, en die was heel blij dat ze met remise kon ontsnappen.

Wethouder Huub van Oorschot, in zijn jeugdjaren ook een sterke clubdammer, zette na afloop alle speelsters in het zonnetje. Iedereen ging met een positief woordje en een beker naar huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.