Nieuws van 2015

19-12-2015: Denk en Zet wint van Damlust
Denk en Zet is in de ereklasse opgeklommen naar de 4e plaats door een gedegen 12-8 overwinning op het Goudse Damlust. Lees hier het hele verslag van DeZ 1.
Denk en Zet 2 heeft met enig geluk gewonnen van Limburg CT uit Maastricht.

18-12-2015: Denk en Zet behoudt leiding in provinciale 1e klasse.
Het provinciale team van Denk en Zet heeft in Malden via een 3-9 overwinning op Zwart-Wit ´86 de leiding behouden in de 1e klasse. Winst was er voor Pelle Bronkhorst, Thijs Vreugdenhil, Henk Stoop en Krijn van Drie.

16-12-2015: Tjeerd Harmsma winst Kerstdammen
Tjeerd Harmsma heeft de hoofdgroep van het traditionele kerstdamtoernooi van Denk en Zet gewonnen. Hij bleef Henk Ruesink en Jiri Helmond ruim voor. In groep 2 ging de zege naar Ed Kok.
Bij de jeugd waren er drie groepen. De groepswinnaars waren Simon Harmsma, Achraf Daoudi en Amira.

12-12-2005: DeZ 1 en SNA 1 delen de punten
Denk en Zet heeft in Heerhugowaard gelijkgespeeld tegen SNA. De terechte 10-10 einduitslag kwam tot stand na felle strijd op alle borden. Denk en Zet reisde met twee invallers naar Heerhugowaard, en dat bleek net iets te veel.
Lees hier het hele verslag van DeZ 1.
Denk en Zet 2 heeft in Hoensbroek geheel onverwacht een zware 13-7 nederlaag geleden tegen Eureka.

28-11-2015: DeZ wint nipt van CTD Arnhem
DeZ 1 won met 11-9 de thuiswedstrijd tegen CTD Arnhem 1 en komt daarmee in de subtop van de ereklasse.
Lees hier het hele verslag van DeZ 1.
In de tweede klasse hield DeZ 2 de koploper CTD Arnhem 2 op een 10-10 gelijk spel.

25-11-2015: Denk en Zet 3 walst over Zwart-Wit Malden 2 heen
Denk en Zet 3 heeft in de provinciale competitie de leiding genomen door met de maximale 12-0 te winnen van het 2e team van Zwart-Wit Malden. De mooiste winstpartijen kwamen hierbij op naam van Co de Jongh, Pelle Bronkhorst en Jiri Helmond.

11-11-2015: Simon Harmsma 5e bij WK dammen (welpen)
De 10-jarige Simon Harmsma is bij het WK dammen voor welpen op een fraaie vijfde plaats geëindigd. In het Drentse Beilen scoorde Simon twaalf punten uit negen partijen. 32 deelnemers uit 13 landen speelden een week lang tegen elkaar om te bepalen wie de sterkste dammer van de wereld is bij de welpen.

01-11-2015: DeZ doet goede zaken in nationale competitie
In de vierde ronde van de nationale competitie won DeZ 1 met 14-6 van Wiite van Moort met maar liefst 5 overwinningen en 1 verliespartij. Zaterdag 31 oktober, de mannen van Denk en zet maken de barre overtocht naar Twente om op bezoek te gaan bij WvM. Door een ongeluk en bijkomende file komt het tiental nog net op tijd in het bekende Westerhaar aan….. Lees verder het verslag van DeZ 1.
Ook bij DeZ 2 waren er veel beslissingen. Tegen Heijmans Excelsior 2 werd nipt gewonnen met 11-9 met 4 winstpartijen en 3 verliespartijen.

25-10-2015: Simon Harmsma klaar voor WK dammen bij de welpen

Met een training van de landelijke selectie in Huissen heeft de 10-jarige Simon Harmsma zijn voorbereiding voor het WK dammen afgesloten. Zondag 1 november zal de Culemborger starten met het WK welpen in Beilen (Drenthe).
Op dinsdag 3 november zal in Beilen ook het WK sneldammen voor de jeugd worden gespeeld. Naast Simon Harmsma hebben nog drie Culemborgse jeugddammers zich voor dit WK geplaatst. Thijs Vreugdenhil speelt mee bij de junioren jongens, zijn zusje Lieke Vreugdenhil bij de pupillen meisjes en Alijn Kuijer mag net als Simon mee doen bij de welpen jongens. Het WK is goed te volgen via de website youth.wcdraughts.com. Dagelijks worden ook enkele partijen live uitgezonden.

21-10-2015: DeZ tientallen winnen thuiswedstrijden
Denk en zet heeft in de derde ronde van de damcompetitie in de ereklasse zijn eerste punten binnen gehaald. DC Apeldoorn was met 12-8 het slachtoffer van de Culemborgse dadendrang. Denk en Zet 2 was met 14-6 de duidelijke winnaar in de wedstrijd tegen WSDV Heteren. Lees hier het verslag van DeZ 2.

04-10-2015: DeZ tientallen onderuit
De kampioensaspiraties van zowel DeZ 1 en DeZ 2 liepen zaterdag een grote deuk op. DeZ 1 verloor met 11-9 van Van Stigt Thans. Lees hier het verslag van DeZ 1.
DeZ 2 ging met 14-6 onderuit tegen kampioenskandidaat EAD Asten.

19-09-2015: DeZ 1 delft onderspit tegen topteam Hijken DTC
Tegen topfavoriet Hijken DTC werd het 8-12. tegenover twee verlies partijen stond geen enkele winstpartij.
Het tweede team van DeZ won met 13-7 van Lent 2.

13-09-2015: Twee keer brons bij NK dammen
Twee leden van Denk en Zet Culemborg hebben bij het NK rapid dammen in Utrecht een bronzen medaille weten te veroveren. Wouter Ludwig wist in de A-categorie knap derde te worden achter de grootmeesters Geert van Aalten en Jos Stokkel. Ludwig verloor van Van Aalten en scoorde uit de overige 7 partijen 11 punten. De nederlaag tegen Van Aalten bleek achteraf beslissend voor de titel.
Thijs Vreugdenhil scoorde in de B-categorie ook 11 punten, één te weinig voor de titel. Kampioen in deze categorie werd Dirk Vet uit Landsmeer.

13-09-2015: Competitiestart Denk en Zet
Damvereniging Denk en Zet Culemborg start zaterdag 19 september de landelijke competitie met een thuiswedstrijd voor beide teams.
Denk en Zet 1 neemt het in de ereklasse op tegen topfavoriet Hijken DTC. De Culemborgers gaan voor een plek in de top drie. De wedstrijd tegen Hijken is meteen de zwaarste van het seizoen. Hijken heeft vijf grootmeesters in haar gelederen, waaronder Nederlands kampioen Roel Boomstra en oud wereldkampioen Harm Wiersma. Denk en Zet wist zich te versterken met Wouter Ludwig, die overkwam van Volendam dat niet meer in de ereklasse uitkomt. Ludwig is qua speelsterkte de 37e Nederlandse speler. Verder zijn alle spelers dezelfde als waarmee het team vorig seizoen vijfde werd. De luxe van een extra speler moet het mogelijk maken om een plaats op het podium te veroveren.
Denk en Zet 2 start met een thuiswedstrijd tegen het 2e team van Lent. Beide wedstrijden worden gespeeld vanaf 12.00 op Stationssingel 25 in Culemborg. De toegang is gratis.

06-09-2015: Denk en Zet start nieuwe seizoen
Damvereniging Denk en Zet is begin september het nieuwe seizoen gestart met verschillende damactiviteiten.

Voor de senioren en oudere jeugd is er de wekelijkse clubavond op woensdag. Vanaf acht uur in het Rode Kruisgebouw aan de Otto van Reesweg 10 zijn damliefhebbers welkom.
Beginnende jeugd kan voor damles kiezen tussen de maandagavond en de woensdagavond. Deze lessen zijn op de Kastanjeboom 1. Op maandag van kwart over zes tot kwart over zeven en op woensdag van half zeven tot kwart voor acht. Je mag het altijd een paar maanden gratis uitproberen. Er zijn ook lessen voor oudere jeugd en volwassenen.
Nieuw is de samenwerking tussen Denk en Zet en de Daltonschool. Iedere woensdagmiddag is er dammen op de Daltonschool van half twee tot drie uur. De Daltonschool staat aan de Schoolhof West. Elke week worden er wedstrijden gedamd in verschillende competities. Wie dat wil kan het eerste half uur ook les krijgen. Deelname op deze woensdagmiddagen is gratis voor alle basisschooljeugd uit Culemborg.
Informatie over bovenstaande damactiviteiten is te krijgen via denkenzet@live.nl

26-08-2015: Vanaf 2 september weer clubavond
De vakantie is (bijna) voorbij. De clubavond start weer op woensdag 2 september. Vanaf acht uur is iedereen weer welkom in het Rode Kruis gebouw op de Otto van Reesweg 10 in Culemborg. Daarna weer elke week. 2 september: rapid of sneldammen. 9, 16 en 23 september: voorronden clubkampioenschap. 30 september: voorronde clubkampioenschap sneldammen. We hopen dit jaar weer veel (nieuwe) gezichten te zien.

16-08-2015: Tjeerd Harmsma beste veteraan in Brunssum
Negen leden van damvereniging Denk en Zet deden dit jaar met wisselende resultaten mee aan het jaarlijkse internationale damtoernooi in Brunssum. Van dit negental was Tjeerd Harmsma de succesvolste. Hij werd kampioen bij de veteranen en 9e in het overall klassement. Harmsma bleef veelvoudig Europees veteranenkampioen Frank Teer nipt voor. De voor Denk en Zet spelende Wit-Rus Alexander Boulatov werd in het overall klassement 3e. Een week eerder wist hij het Nijmegen Open op zijn naam te brengen. Brunssum Open werd gewonnen door de Fries Jan van Dijk, voor de Rus Andrej Kalmakov.
Ook Albert Middelkoop ging met een prijs naar huis. De jeugdspeler werd derde bij de aspiranten. Pelle Bronkhorst werd in deze categorie vierde. De 10-jarige Simon Harmsma miste met de vierde plaats net het podium bij de pupillen. Hij moest drie sterke Russische pupillen voor zich dulden. Bij de junioren eindigde Thijs Vreugdenhil als vijfde.

11-08-2015: Internationaal toernooi Brunsum
In Brunsum wordt door 86 deelnemers aan het internationaal toernooi deelgenomen. Daaronder diverse spelers van DeZ. In de vijfde ronde was een bijzonder treffen tussen vader Tjeerd en zoon Simon Harmsma.

03-08-2015: Alexander Bulatov wint Nijmegen Open 2015 !!
Met zes gedegen winstpartijen en vier remises behaalde Alexander een eerste plaats in Nijmegen Open 2015 ! Alexander eindigde met meer weerstandspunten voor Anton Kosior en Jasper Lemmen die ook op 16 punten eindigden.

15-06-2015: Simon Harmsma derde bij NK sneldammen voor de welpen
Lees hier het verslagje en bekijk de foto’s van de DeZ spelers bij het Nederlands kampioenschap sneldammen.

28-05-2015: Tjeerd ook sneldamkampioen DeZ
Op 27 mei is de finale tussen de winnaars van de voorondes van het snedammen gespeeld. Tjeerd was oppermachtig en werd ongeslagen, en met een overweldigende afstand van maar liefst 5 punten, kampioen. Zie hier de uitslagen van het DeZ sneldamkampioenschap van het seizoen 2014-2015.
Met deze finale is ook de interne competitie van clubseizoen 2014-2015 afgesloten. Op woensdag 2 september begint het nieuwe seizoen weer in het speellokaal in het Rode Kruis gebouw aan de Otto van Reesweg 10 in Culemborg.

25-05-2015: NK benjamins
Op 17 mei organiseerde damvereniging Denk en Zet het NK benjamins 2015.

21-05-2015: Tjeerd Harmsma kampioen van Denk en Zet
In de onderlinge competitie was 20 mei de finale van de interne competitie tussen de winnaars van de voorrondes: Henk Ruesink en Tjeerd Harmsma. De eerste finale-wedstrijd eindigde na een spannende strijd in een gelijkwaardige remise. In de wedstrijd met versneld tempo die volgde nam Tjeerd een winnende doorbraak en werd hiermee de kampioen van Denk en Zet !

17-05-2015: Simon Harmsma Nederlands kampioen bij de welpen !!!
Zaterdag is Simon Harmsma in Hoogeveen Nederlands damkampioen bij de welpen geworden! Simon scoorde 15 punten uit 9 wedstrijden, 2 meer dan de nr 2.

11-05-2015: Simon Harmsma 5e op NK pupillen
Simon Harmsma is in Den Haag verrassend als 5e geëindigd bij het NK dammen voor pupillen (t/m 13 jaar). Hij speelde een sterk toernooi en eindigde met 9 punten uit 8 partijen op de gedeelde vijfde plaats.

11-05-2015: Alijn Kuijer heerst in Gorinchem
Culemborger won bij de pupillen alle 11 partijen en bleef zo de concurrentie vier punten voor. Bij de welpen was er een mooie 2e plaats voor de pas 8-jarige Albert Cramer.

11-05-2015: Belangrijk bericht voor onze jongste dammers
In overleg met de KNDB organiseert damvereniging Denk en Zet Culemborg op zaterdag 23 mei het 6e Open NK dammen voor Benjamins. Benjamins zijn kinderen geboren in 2007 of daarna. Iedereen die in Nederland woont en geboren is in 2007 of daarna mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van een damvereniging. Kun je goed dammen, doe dan mee. Word jij Nederlands Kampioen? Er wordt gespeeld op Stationssingel 25 in Culemborg. Aanvang 12.00u, einde uiterlijk 17.00u.
Er wordt gespeeld in twee groepen, één voor jongens en één voor meisjes. Aan het eind kunnen we dus twee kampioenen huldigen. Alleen als er voor een groep minder dan 8 aanmeldingen zijn wordt er in één groep gespeeld.
Aanmelden kan door naam, adres en geboortedatum door te geven via email adres denkenzet@live.nl en tijdige betaling van het inschrijfgeld.

07-05-2015: Henk Ruesink plaatst zich voor finale kampioenschap interne competitie DeZ
Door een fraaie klassieke winst op Peter Kers won Henk Ruesink de tweede voorronde van de DeZ interne competitie. Op 20 mei wordt de finale om het DeZ kampioenschap gespeeld tusen Henk en de winnaar van de eerste voorronde, Tjeerd Harmsma.

29-04-2015: Alle winnaars voorrondes sneldammen DeZ bekend
Op elke laatste woensdagavond van de maand worden de voorrondes voor het DeZ sneldamkampioenschap gespeeld. Aan het eind van het seizoen (27 mei) volgt de finale tussen de winnaars van de voorrondes. De winnaars van de voorrondes van de DeZ sneldam-competitie 2014-2015 zijn: Robert-Jan van den Akker (oktober 2014), Thijs Vreugdenhil (november 2014), Tjeerd Harmsma (januari 2015), Ed Kok (februari 2015), Henk Ruesink (maart 2015) en Henk Stoop (april 2015).

22-4-2015: Bekerviertal DeZ uitgeschakeld door VBI Huissen 2 in bekerthriller
Laat op de avond moest sneldammen de beslissing brengen nadat de reguliere bekerfinale in 4-4 was geeindigd (winst Pim, remise Pieter en Tjeerd, verlies Ed). Huissen 2 had meer geluk in het sneldammen en won met 5-3.

10-04-2015: Bekerviertal wint met 7-1 van VBI Huissen 1
In de tweede ronde van de Jan van der Zwan bekercompetitie werd landskampioen VBI Huissen 1 met 7-1 verslagen.

04-04-2015: Simon Harmsma naar NK pupillen
Simon Harmsma heeft zich geplaatst voor de finale van het NK dammen voor pupillen. In de door Denk en Zet georganiseerde halve finale eindigde Simon als 3e, ruim genoeg voor een finaleplaats. Op drie plaatsen in Nederland streden in totaal 72 kinderen 2 zaterdagen om de begeerde tickets voor de nationale finale.

01-04-2015: Brede School sluit damcursus af
De damcursus van de Brede School werd afgesloten met een presentatie van de kinderen voor de ouders. Alle kinderen lieten een trucje zien om te winnen.

29-03-2015: halve finales NK junioren en halve fines NK pupillen
Lees hier het verslag met foto’s van het tweede deel van de halve finale voor junioren en het eerste deel van de halve finale van de pupillen gehouden in Culemborg. Meer informatie over de NK jeugd (welpen, pupillen, junioren) is ook te vinden op www.jeugddammen.com.

25-03-2015: Lieke, Simon en Albert schooldamkampioen
De schooldamkampioenschappen van Culemborg waren met 24 deelnemers een groot succes. Verdeeld over drie categorieën werd er gestreden om de ereplaatsen.

19-03-2015: Alexander Bulatov tweede in Wit-Rusland
Alexander Bulatov is als tweede geëindigd in het Wit-Russisch kampioenschap. De speler van Denk en Zet 1 moest alleen Sergei Nosevitch voor laten gaan. Ook Nosevitch heeft in het verleden voor Denk en Zet gespeeld. De 16-jarige Vlad Valjuk, ook van Denk en Zet 1, eindigde in dit toptoernooi keurig als 4e.

19-03-2015: Bekerviertal wint met 6-2 van BDV Brummen.

15-03-2015: Simon Harmsma wint halve finale NK (verslag en foto’s)
Op zaterdag 14 maart is de halve finale voor het Nederlands kampioenschap voor welpen en junioren (eerste rondes) gespeeld in Hoogeveen en Culemborg. Voor DeZ Culemborg namen deel Albert Middelkoop en Thijs Vreugdenhil bij de junioren en Alijn Kuijer en Simon Harmsma bij de welpen. Simon en Alijn deden het uitstekend met een eerste (!) en vijfde plaats. Zie hier de eindstand. Albert en Thijs hadden het zwaar in de halve finale maar zijn nog niet kansloos voor plaatsing voor de finale. Zie hier de tussenstand.
Meer informatie over de halve finales van het Nederlands kampioenschap dammen voor de jeugd vind je hier. Op zaterdag 28 maart wordt de halve finale voor pupillen (eerste rondes) en junioren (laatste rondes) gespeeld. 4 april worden delaatste rondes voor de pupillen gespeeld. Bij de pupillen spelen voor DeZ Culemborg: Mees Helmond, Gregory de Vries, Alijn Kuijer en Simon Harmsma.

21-2-2015: Denk en Zet 1 heeft de competitie in de landelijke erelasse afgesloten met een duidelijke zege op CEMA/DVZ. In Geleen werd het 7-13 voor de Culemborgse dammers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.