Nipte overwinning voor Denk en Zet

Ondanks een karrevracht aan winstkansen voor Denk en Zet stond er na een spannende dammiddag een nipte 11-9 overwinning tegen Witte van Moort uit Westerhaar op het scorebord.
De eerste remise was tussen de twee super-Grootmeesters Pim Meurs en Vadim Wirny, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na een Klassieke opening ging Wirny naar het Kerkhofveld  en na een paar krachtzetten kon Pim die schijf pardoes opeten. Toch moet het daarna niet helemaal goed zijn gegaan met de berekeningen want Wirny won altijd zijn schijf terug en kwam met de schrik vrij. Volgens Pim bleek achteraf dat hij de winst had gemist. Remise dus. (1-1)

Bassirou Ba had een hekstelling partij tegen Gil Salomé, nadat alles werd weggeruild werd de vrede getekend. (2-2)
Paul Oudshoorn probeerde een bekende opening tegen Yuen Wong maar werd in het defensief gedrongen. Na een inventief offer was het echter meteen gelijkwaardig. (3-3)
Zo iets dergelijks gebeurde ook bij Tjeerd Harmsma tegen de taaie Bert Aalberts. Na een strategische strijd kwam Tjeerd gevaarlijk opzetten maar met een offer neutraliseerde Aalberts de stelling. Remise. (4-4)

Kees Thijssen had een principiële strijd tegen Mitchel Mensinga. Na wederzijds flankspel leek Kees kansen te krijgen maar Mitchel stuurde direct naar de remise. (5-5)
Simon Harmsma had het zwaar tegen de sterke Odin Mol. Na een Hoogland aanval kwam Simon in een kettingstelling terecht die wellicht wel gewonnen was voor Mol. Zo als het nu ging bracht, andermaal, een leuk offer redding. Er volgde nog een eindspel maar Simon liet de remise niet meer lopen. (6-6)
Dik de Voogd kwam met een onvoltooide hekstelling tegen Peter Hoopman. Na mooie vastloopvarianten werd er geruild waarbij Dik het voordeel behield. Zelf zo veel dat hij later een schijf won en de partij. (8-6)

John van den Borst had na een zeer spannende flankopening groot voordeel tegen Gerbrand Hessing en als John iets scherper was geweest had hij de winst ook wel gevonden. Nu kwam Gerbrand weg met een blauw oog en moest nog steeds zwaar verdedigen. Dat deed hij bekwaam en sleepte er een benauwde remise uit. (9-7).
Met mooi hoge-randschijf spel had Jean Marc Ndjofang inmiddels een zeer overtuigende stand tegen Jan van Dijk. Na een verwarring scheppend offer van Jan zag Jean Marc de eenvoudige winst niet. Nadat hij de schijf weer had teruggegeven moest hij later in het eindspel genoegen nemen met een teleurstellende remise. (10-8)
Pieter Steijlen had zijn geliefde omsingelingsspel tegen Herman Hilberink maar kwam wat in de verdrukking. In zware tijdnood voor allebei werd er niet optimaal gespeeld en kwam er een moeilijk eindspel op het bord. Met het nodige kunst- en vliegwerk, én het nodige geluk, kon Pieter nog een punt binnenhalen. (11-9)

Het had dus maar zo 10-10 kunnen zijn, ondanks dat er zeker 4 spelers gewonnen hebben gestaan….

Fijne feestdagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.