Simon Europees Blitz kampioen bij de pupillen

In de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, zat het reguliere EK jeugddammen er op maar als afsluiting stonden nog het EK Rapid en het EK Blitz op het programma.

 Het Rapid toernooi (partijen van plusminus 30 minuten) op woensdag begon prima voor Simon met overwinningen tegen de Est Aaron Soo en de Wit-Rus Hleb Yalopau. Echter tegen een andere Wit-Rus, Heorhi Vydzerka, beet Simon in het stof.
Gelukkig werd dit direct weer rechtgezet door een overwinning tegen Vsevolods Mitrevics uit Letland, gevolgd door puntendelingen met Oleksandr Koval (Oekraine) en Ivan Iliasov (Rusland). Door daarna weer te winnen van de Tsjech Richard Icha kwam Simon weer in de top van het klassement terecht en moest hij het opnemen tegen zijn grote Nederlandse rivaal Emre Hageman. Na een spannende strijd kwam Simon in tijdnood en vergooide zijn stand en zijn kansen. Verloren helaas. 
In de laatste ronde wel weer gewonnen van de Wit-Rus Yauhen Zhukouski en daardoor weer terug in de top 5. Toch een prima resultaat. Emre werd kampioen.

Op donderdag het Blitz toernooi (partijen van plusminus 10 minuten) en hetzelfde beeld. Simon begint met twee overwinningen tegen Aaron Soo (Estland) en Rastsislau Lysiuk (Wit-Rusland), om vervolgens weer tegen een nederlaag aan te lopen, dit keer tegen de Rus Yuri Belyaev. Het herstel is weer prima door de Pool Dominik Rubaj te verslaan.Maar dan in ronde 5 is Savva Zaika (Rusland) te sterk voor Simon en vind hij zichzelf terug op de 14e plaats in het tussenklassement. Bij sneldammen is echter alles mogelijk en door achtereenvolgend Algirdas Neironis (Litouwen), Mikita Vasko (Wit-Rusland), Vsevolods Mitrevics (Letland) en Amadeusz Zyber-Moszak (Polen) aan zijn zegekar te binden, stijgt Simon naar de top en wint zo zijn eerste Europese titel., 

dav

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.