Simon Harmsma klasse apart

Simon Harmsma en Lieke Vreugdenhil hebben zich beide geplaatst voor het NK dammen voor pupillen. In de speelzaal in Culemborg was Harmsma een klasse apart. Hij won al zijn zeven wedstrijden en eindigde met was één ronde voor het einde al zeker van de toernooizege. Ook clubgenote Lieke Vreugdenhil wist zich via een vijfde plaats te kwalificeren voor de NK finale. De overige finaleplaatsen zijn voor Jan Kornilov (Geldrop), Melvin Koullen (Heerlen) en Roald Scheper (IJsselstein).

De 60 halve finalisten waren verdeeld over drie regionale poules. Per poule werden er 7 ronden Zwitsers systeem gespeeld, waarbij de top vijf uit iedere poule mag meespelen in de finale. In de Culemborgse groep zat Alijn Kuijer lang in de race. Na zes ronden was hij nog ongeslagen en ook de zevende ronde tegen Kornilov ging lang goed. Een moment van onoplettendheid zorgde echter voor een onverwachte nederlaag, waardoor hij terugviel naar de zevende plaats met acht punten. Ling van der Bent wist vooraf dat ze in haar eerste grote wedstrijd nog niet om de prijzen zou meespelen, maar de drie behaalde punten smaken naar meer.

De finale wordt van 24 tot en met 29 april gespeeld in Den Haag. De vijftien spelers uit de halve finales worden dan aangevuld met de kampioen van vorig jaar en twee keuzeplaatsen.

Bij de junioren greep Thijs Vreugdenhil naast een finale plaats. In zijn halve finale poule werd hij zesde, waar een plek bij de eerste drie nodig was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.