Soepele overwinning Denk en Zet Culemborg

De ontknoping van de clubcompetitie nadert, in de voorlaatste ronde versloeg Denk en Zet Culemborg in Gouda de plaatselijke damvereniging Damlust.
Op liefst 8 van de 10 borden waren de Culemborgers sterker op papier (qua rating) en dat kwam ook tot uiting in de score.
Pim Meurs en Bennie Provoost kwamen snel remise overeen. Dik de Voogd hield Grootmeester Erno Prosman goed in bedwang wat ook een puntendeling tot gevolg had.
Bij Paul Oudshoorn en Friso Fennema werd het evenwicht ook niet verbroken.
Simon Harmsma speelde een mooie Flankspelpartij tegen de veel risico nemende Sven Winkel. In een goede stand overzag Simon een geslepen combinatie en kon hij helaas direct opgeven. Vader Tjeerd Harmsma trok de stand weer gelijk door Daaf Kasse in grote positionele- en tijd-problemen te brengen, een blunder was het gevolg. Kasse liet het zich niet verder bewijzen en gaf op.
Boudewijn Derkx overklaste Henk van Klaveren met een goede aanvalspartij.
Wat Jean Marc Ndjofang liet zien tegen Teun van de Krol was wellicht nog indrukwekkender, in een volle stand ging de totaal overspeelde Goudenaar door zijn vlag.
John van den Borst keek tegen Andre Venema tegen een aanval aan maar met subtiel tempospel bracht hij zijn tegenstander in problemen met een goede overwinning tot gevolg.
De tussenstand was 11-5 voor Denk en Zet en de overwinning was, met nog 2 partijen bezig, al binnen.
Pieter Steijlen had via een fraaie partijopzet mooi aanvalsspel gekregen tegen Erik Hoogendoorn maar die verdedigde zich taai met een remise eindspel als resultaat.
Kees Thijssen kwam via de Andreiko-opening tot een optisch voordelige stand tegen Richard Mooser maar ook die verdedigde zich taai. Na 4,5 uur spelen werd ook hier tot remise besloten. Eindstand 13-7.
Over twee weken de laatste en alles beslissende wedstrijd om de landstitel tegen het Drentse Hijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.