Zilver voor Denk en zet Culemborg

Rond het middaguur was de spanning te snijden bij PW Consulting aan de Stationssingel, de wedstrijd om het kampioenschap in de Ereklasse dammen stond op het punt te beginnen. De opstellingen waren uitgewisseld en gaven de Culemborgers hoop op de overwinning die nodig was om de Nederlandse titel binnen te halen. De voorzitter van de KNDB Frans de Jonge was er, vele toeshouwers, de teams waren er klaar voor en wethouder Joost Reus deed de aftrap door de eerste zet te spelen aan het bord van oud-wereldkampioen Harm Wiersma. Even later was er de concentratie op alle 10 borden.
Denk en Zet Culemborg speelde een geweldige wedstrijd en wist een gelijkspel te bereiken tegen favoriet en regerend landskampioen Hijken DTC. Door dit resultaat wist Hijken de titel te prolongeren en wist Denk en Zet beslag te leggen op het zilver.
Tjeerd Harmsma had een vlotte remise tegen Hendrik van der Zee, ook Pim Meurs kwam na een Klassiek duel snel tot een puntendeling. Kees Thijssen had een mooie strategie tegen de flankaanval van Aleksei Domchev maar kwam niet echt tot voordeel, remise dus.
Dik de Voogd liet Wouter Wolff aanvallen maar nadat de voorpost was weggeruild moest Dik nog een grote ruil nemen met meteen remise als resultaat.
Bas Messemaker had de zware taak om Roel Boomstra af te stoppen. Na Klassiek kwam Roel nog behoorlijk opzetten maar Bas kwam toch makkelijk tot remise.
De eerste overwinning was voor de Culemborgers. Paul Oudshoorn kreeg een zware hekstelling tegen van Hans Jansen. Na een spannend middenspel ging Hans alsnog in de fout en liep helemaal vast. (7-5)
Boudewijn Derkx probeerde ijzer met handen te breken tegen de op papier zwakste Drent Jan Ekke de Vries. Nadat de flankaanval van Jan Ekke er af was geruild kwam Boudewijn in een levensgevaarlijke kettingstelling terecht. Na wat afwikkelingen had Boudewijn gelukkig nog een remise eindspel. (8-6)
Jean Marc Ndjofang kwam eigenlijk de hele partij niet in zijn spel tegen Auke Scholma en moest dan ook afwikkelen naar remise. (9-7) Jean Marc is wel team topscoorder geworden dit seizoen.
De stand werd weer gelijkgetrokken door een Klassieke overwinning van oud-wereldkampioen Harm Wiersma tegen John van den Borst. In het middenspel kon John nog afhaken naar half-open klassiek en dat zou wel beter geweest zijn. Nu werd hij op tempo uitgetikt door Wiersma. (9-9)
Pieter Steijlen had een gestyleerde strategische partij tegen Wouter Sipma en kwam via een mooi centrumoverwicht goed opzetten maar Sipma hield het hoofd koel en kon afwikkelen naar een remise eindspel. (10-10)
Een goed resultaat maar oohhoohh wat waren we dichtbij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.